De Stemnacht – Dé Europese Verkiezingsnacht

5 juni 2024,
21:00,
Tolhuistuin, Amsterdam

De verkiezingen voor het Europees Parlement komen eraan. Het is een belangrijk moment om je stem te laten horen, want in heel Europa staan mensenrechten, het klimaat en vrede onder druk. Maar hoe werkt Europa? Waar kan je op letten wanneer je stemt? En hoe maak je politiek wat minder ingewikkeld en saai? Bij de Stemnacht leer je alles over de verkiezingen, zie je optredens en muziek, kom je dansen en doe je inspiratie op. Als klap op de vuurpijl kan je om middernacht je stem uitbrengen in het speciaal gefikste stemlokaal. Dus neem je stempas en je ID mee, en kom naar de Stemnacht!

Op de Stemnacht leer jij waarom die verkiezingen ook belangrijk voor jou zijn, en hoe je met jouw stem een positief verschil kan maken. We gaan op een laagdrempelige manier in op verschillende thema’s, er zijn workshops, maar ook muziek en andere optredens.

Deze nacht richt zich op iedereen die jong is of zich jong voelt, en wordt georganiseerd door verschillende organisaties die zich inzetten voor een meer diverse politiek.

Stem op een Vrouw laat je kennis maken met het perspectief van jonge vrouwen op de politiek. In de show van de Kiesmannen word je klaargestoomd voor het stemhokje met humor en politieke analyses. Represent Jezelf gaat op zoek naar de rauwe randjes van de Europese Politiek. Are We Europe laat films zien gemaakt door jonge makers uit heel Europa. En BKB Het Campagnebureau zal met hun podcast “Campagne Daily” live op het podium de verkiezingscampagnes van commentaar voorzien. Daarnaast zijn er workshops, optredens en meer!

En vergeet niet: om middernacht wordt het Tuinhuis van de Tolhuistuin getransformeerd tot stemlokaal. Dus neem je ID-kaart en je stempas mee, en breng als allereerste in heel Nederland je stem uit voor het Europees Parlement!

Tickets kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via de Tolhuistuin: WO 05 JUN 2024 | Stemnacht: Hét event over de Europese verkiezingen en jouw weg naar het stemhokje – Tolhuistuin