NIEUWS

10 Boeken over Vrouwen en Politiek die je gelezen moet hebben

Politiek is een wereld die wereldwijd gedomineerd wordt door mannen. Maar dat heeft vrouwen er nooit van weerhouden om op te komen voor hun plek en positie in die wereld. Wil je hier meer over leren? In deze leeslijst delen we 10 boeken die je gelezen moet hebben over vrouwen, macht en leiderschap in de politiek!

Lees verder »

Blog. Handwerk: Een politieke kunstvorm door vrouwen

De afgelopen jaren is er een nieuwe golf van handwerk-waardering merkbaar. Dit wordt ook wel gebruikt als een zachte vorm van protest. In dit blog kom je meer te weten over de sociaal-maatschappelijke betekenis achter handwerk. Zo lees je hoe het beoefenen van handwerk nu iets heel anders betekent dan in onze geschiedenis; hoe het een middel was en is van sociale controle, maar ook van stil verzet.

Lees verder »

Blog: Gelijkwaardigheid in de politiek

Op zondag 5 maart stond de Dam vol voor de allereerste Feminist March. Het thema van de mars was equity is key. Equity of gelijkwaardigheid is een opkomende term en gedachtegoed in het feminisme. In dit blog bespreken we het verschil tussen equity en equality en wat dat betekent voor vrouwen in de politiek.

Lees verder »

Vacature: Lobbyist gendergelijkheid in de politiek

Wil jij gendergelijkheid op de politieke agenda van Nederlandse partijen zetten? Werk je graag in een coördinerende rol? Bij Stem op een Vrouw zijn we op zoek naar een lobbyist met ervaring in beleid en met politiek netwerk, die zich in wil zetten om beleid voor gendergelijkheid een prioriteit te maken bij politieke partijen.

Lees verder »

Blog: De Provinciale Staten: Wat doet zij?

Op 15 maart gaan we naar de stembus voor het waterschap en de Provinciale Staten. Dit blog gaat in op de Provinciale Staten en de vertegenwoordiging van vrouwen daarbinnen. Wat doen de Provinciale Staten precies? Wie waren de eerste vrouwelijke leden? En hoe staat het er nu voor?

Lees verder »

Steun je ons ook?

Vind jij dit ook belangrijk? Word donateur, volg ons op social media, schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan de website), of kijk eens in onze webshop voor stickers.