BLOG

Politieke Entree: dé training voor politieke twijfelaars in jouw gemeente

Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen stonden er ruim twee keer zoveel mannen als vrouwen op de kieslijsten. Vrouwen lopen tegen meer drempels aanlopen om zich te laten kandideren dan mannen. Met de training Politieke Entree wilt Stem op een Vrouw ‘politieke twijfelaars’ helpen deze drempels te overkomen. Gemeenten: biedt de Politieke Entree ook in jouw gemeente aan en begin nu met het werven van meer vrouwen voor op de kieslijst!

Lees verder »

Politiek in jouw regio

De regionale laag van de Nederlandse politiek bestaat uit de Provinciale Staten en het Waterschap. Ook op dit niveau zijn vrouwen ondervertegenwoordigd. Wat doen deze organen precies? Daarover gaat dit blog! Hierin nemen we ook advies mee van vrouwelijke politici die aanwezig waren bij onze online meetup over de provincie en het waterschap. Onderaan dit artikel kun je je aanmelden voor ons nieuwe Mentornetwerk ‘Kandidaat voor de Regio’!

Lees verder »

Steun je ons ook?

Vind jij dit ook belangrijk? Word donateur, volg ons op social media, schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan de website), of kijk eens in onze webshop voor stickers.