TRAINING POLITIEKE ENTREE

Veel lokale en regionale politieke partijen hebben moeite met het aantrekken van jonge, diverse vrouwen die politiek actief willen worden. Bijvoorbeeld voor op de kieslijst en voor politieke functies achter de schermen. Bovendien zijn veel burgers niet of nauwelijks betrokken bij lokale politiek. Om daar verandering in te brengen heeft Stichting Stem op een Vrouw de training ‘Politieke Entree‘ ontwikkeld, met als doel om lokaal vrouwen en meiden te enthousiasmeren voor politiek. Deze training is in te kopen door gemeenten, provincies en lokale partijen.

De training Politieke Entree richt zich op zogenaamde politieke twijfelaars: vrouwen en meiden die wel maatschappelijk betrokken zijn en interesse hebben in politieke onderwerpen, maar de stap naar de politiek (nog) niet maken. Bijvoorbeeld omdat zij twijfelen of ze wel geschikt zijn, niet weten waar zij moeten beginnen, welke partij bij hen past.

In de training ligt de nadruk op het verlagen van de drempel naar politiek. Het doel is om te informeren, deelnemers te enthousiasmeren en direct praktische handvatten en een lokaal netwerk te kunnen bieden. De training kan zowel online als ‘live’ gegeven worden en bestaat uit de volgende onderdelen: 

  • Informatie over lokale politiek: welke functies zijn er en waar wordt over besloten?
  • Twijfels en drempels bespreken: wat houdt de deelnemers op dit moment tegen om actief te worden?
  • Kennismaking met vrouwelijke politici: in een panelgesprek maken de deelnemers kennis met vrouwen die lokaal actief zijn. Zij fungeren als vraagbaak en rolmodel.
  • Actie: tips en tricks om politiek actief te worden en de besproken drempels te overwinnen.
"Deze laagdrempelige cursus met leuke opdrachten was voor mij empowerend. Ik bruiste naderhand van de energie, en dat na een volle dag!"
Deelnemer Politieke Entree
Provincie Noord-Holland
“Politieke Entree is een energy boost! Voor de deelneemsters maar ook voor jezelf als raadslid. Door de vragen kwamen mijn eigen drijfveren om politiek actief te worden weer meer naar de voorgrond. Back to basics met gemotiveerde mensen. Leuk!”
Claudia Selders-Kroezen
raadslid CDA Medemblik


Politieke Entree in uw gemeente of provincie?

Wanneer u besluit om ‘Politieke Entree’ in uw gemeente of provincie te organiseren, faciliteert Stem op een Vrouw een ervaren trainer, promotiemateriaal en hulp bij de werving van deelnemers. Als afnemer denkt u mee over de inhoud, helpt u bij het betrekken van een aantal vrouwelijke raadsleden of statenleden en levert u de locatie. Als locatie gaat de voorkeur uit naar bijvoorbeeld de Raadszaal of Statenzaal; het werkt drempelverlagend voor deelnemers om de deuren naar deze plekken letterlijk te openen.

Neem voor meer informatie en bij vragen contact met op via info@stemopeenvrouw.com

Steun ons werk

Vind jij dit ook belangrijk? Word donateur of kijk eens in onze webshop voor stickers. Met elke donatie en aankoop steun je stichting Stem op een Vrouw.