Vrouwenstemmen in de politiek onmisbaar

Stem op een Vrouw is dé stichting die zich in Nederland bezighoudt met de positie van vrouwen in de politiek. Ons streven is een toekomst waarin elke vrouw haar stem kan laten horen, waar meisjes en vrouwen zich vertegenwoordigd zien in de politiek, en waar vanzelfsprekend aandacht is voor hun belangen. Helaas is dit nog geen realiteit: slechts ongeveer 30 procent van de Nederlandse politici is vrouw, en binnen deze groep is de Diversiteit beperkt. Van online haat tot hardnekkige genderrollen, vrouwen ondervinden helaas nog steeds barrières om politiek actief te worden en te blijven.

Door ons in te zetten voor een betere positie van vrouwen in de politiek, streven we naar verandering. Doe met ons mee en word lid van de Vriendinnenclub!

Wat is de vriendinnenclub?

In 2023 lanceren we de Vriendinnenclub: een collectief van vriendinnen (van alle genders) die ons werk ondersteunen met een financiële bijdrage. De Vriendinnenclub bestaat uit 100 vriendinnen die ons jaarlijks steunen met een bijdrage van €1000* per jaar.

Als Vriendin maak je niet alleen deel uit van Stem op een Vrouw, maar:

  • Ben je ook verbonden met een inspirerend netwerk.
  • Organiseren wij jaarlijks meet-ups waar je andere leden kunt ontmoeten, met de eerste bijeenkomst gepland in de lente van 2024.
  • Houden we je op de hoogte van onze activiteiten, successen en uitdagingen.
  • Telt jouw stem via een jaarlijkse enquête over de inrichting van de Vriendinnenclub.


*Je kunt ook Vriendin worden met een bijdrage van €500 of €2000 per jaar. Wij hebben een ANBI-status, waardoor je gift aftrekbaar is van de belasting.

Word Vriendin van Stem op een Vrouw

Met jouw steun laten we diverse vrouwen en meiden uit heel Nederland kennismaken met politiek, ondersteunen we vrouwelijke politici, en maken we de politiek veilig en inclusief. Wil jij bijdragen aan deze missie? Schrijf je dan in als Vriendin!

Word Vriendin: schijf je in via de button hieronder. Je maakt direct jouw bijdrage (€500, €1000 of €2000) over.

Vragen?

Heb je vragen over de Vriendinnen-lidmaatschap? Dan kan je hierover contact opnemen via vriendin@stemopeenvrouw.com

* Stem op een Vrouw heeft een ANBI-status. Jouw donatie is daardoor aftrekbaar bij de Belastingdienst.

* Wil je je donateurschap stopzetten of het bedrag wijzigen? Stuur ons een mail.