Vacature: Stichting Stem op een Vrouw zoekt bestuursleden

Over stichting Stem op een Vrouw 

Stichting Stem op een Vrouw is in 2017 opgericht uit zorg over de gebrekkige representatie van vrouwen in de Nederlandse politiek. Wat begon als verkiezingscampagne richting de Tweede Kamerverkiezingen van dat jaar, is uitgegroeid tot een succesvolle beweging die jaarlijks meer vrouwen de politiek in krijgt. Inmiddels organiseert de stichting mentorprogramma’s, trainingen, evenementen, doen we onderzoek, lobby en educatie. Zo werken we op structurele wijze aan een betere representatie van diverse vrouwen in alle lagen van de politiek. 

Stichting Stem op een Vrouw zoekt per 15 juli (eerste vergadering in september 2024, overdracht in juli-augustus) twee nieuwe, proactieve bestuursleden (tijdsinvestering: gemiddeld 1 dag per maand), in de rol van:

  • Penningmeester
  • Algemeen bestuurslid

 

Algemeen

Het bestuur vergadert circa 4 keer per jaar (fysiek en/of online). Daarbovenop bezoek je als bestuurlid minimaal één keer per jaar een van de evenementen van de stichting. Tenslotte adviseer je als bestuurslid vanuit je rol de directie en het team van Stem op een Vrouw gedurende het jaar op verzoek. Het bestuur weet goed het evenwicht te behouden tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand. De dagelijkse leiding van de stichting is in handen van de directeur. Je werkt binnen het bestuur samen met een divers, feministisch team uit verschillende branches. Het bestuur onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Code Culturele Diversiteit en Fair Practice Code. De zittingstermijn van een bestuurslid is drie jaar, en kan met een tweede termijn worden verlengd.

Functieomschrijving

Wij zoeken:

  • Een ervaren penningmeester, die bekend is met de politieke en/of maatschappelijke (ngo) sector, de financiën van stichtingen, en die advies, expertise en ondersteuning kan bieden op gebied van de financiële besluitvorming, rapportages en fondsenwerving. Onder het takenpakket van de penningmeester vallen ook het begeleiden van processen rond de begroting, jaarrekening en financiële jaarplanning.
  • Een algemeen bestuurslid, met ervaring in de politieke sector. Let op: zittende politici kunnen geen plaats nemen in het bestuur.

 

Als bestuurslid ben jij:

  • Intersectioneel feminist;
  • Met ervaring in de politieke en/of maatschappelijke sector;
  • En een relevant netwerk voor Stem op een Vrouw.

 

Heb je interesse in de functie van Penningmeester of Algemeen bestuurslid? Stuur uiterlijk op dinsdag 25 juni je CV en een korte toelichting van je ervaring en motivatie naar info@stemopeenvrouw.com t.a.v. Devika Partiman. Eventuele vragen kunnen tevens via het bovenstaande e-mailadres worden verzonden.