Klimaatmars 2023

12 november 2023,
12:30,
De Dam, Amsterdam

Op 12 november wordt in Amsterdam de Klimaatmars georganiseerd. ActionAid, BothEnds, CARE, Feminist March, Simavi, Stem Op Een Vrouw, WECF en WO=MEN lopen mee om aandacht te vragen voor feministische klimaatrechtvaardigheid. Want vrouwen, meisjes, LHBTIQ+’ers en mensen van kleur worden disproportioneel hard geraakt door de klimaatcrisis. Terwijl deze en andere gemarginaliseerde groepen ook nog eens het minst bijdragen aan klimaatverandering.

De wetenschap is luid en duidelijk: bestaande ongelijkheid wordt door de klimaatcrisis alleen maar versterkt. Wij geloven dat de mensen die het hardst worden geraakt onderdeel moeten zijn van de oplossing.

Zondag 12 november gaan we samen de straat op om ons te laten horen voor gender- en klimaatrechtvaardigheid. Jij bent hierbij onmisbaar! Loop je met ons mee? Meld je hieronder aan. Op de dag van de Mars komen we bij elkaar als feministisch klimaatrechtvaardig blok om samen een vuist te maken voor vrouwen- en LHBTIQ+-rechten binnen de klimaatcrisis.

Praktische informatie

We verzamelen om 12:30 links naast de ingang van de Nieuwe Kerk. Het team van ActionAid draagt voor de herkenbaarheid rode mutsen. Vanaf daar lopen we met een enthousiaste groep vol klimaatstrijders mee met de mars die begint om 13:00 en ongeveer twee uur zal duren.

AANMELDEN (KLIK HIER)