Netwerkevent Politica Ontmoet!

29 mei 2024,
18:30,
Stadhuisplein 1, Eindhoven

Op woensdag 29 november organiseert alliantie Politica* weer een editie van Politica Ontmoet!, dit keer specifiek gericht op vrouwen van kleur en/of met een migratieachtergrond. Ben jij zo’n vrouw en zit je in de politiek óf wil je (misschien) politiek actief worden? Dan is deze bijeenkomst bedoeld voor jou!

Het event is geheel gericht op met elkaar in gesprek gaan over eigen ervaringen, en het verbreden van je netwerk in de politiek. Er is een spreker die binnenkort bekend wordt gemaakt, en we gaan in subgroepen in gesprek over diverse thema’s die uit de groep aangedragen worden. Je kan in het aanmeldformulier aangeven waar jij het graag over zou willen hebben.

Waarom specifiek voor deze groep? Omdat vrouwen van kleur en/of met een migratieachtergrond nog meer dan andere vrouwen barrières ervaren bij het politiek actief zijn, worden en blijven. Zij hebben een hogere kans op bijvoorbeeld online haat, en ervaren vaker zowel seksisme als bijvoorbeeld racisme. Daarom willen we voor deze doelgroep een netwerk faciliteren, van en voor vrouwen. Samen sta je tenslotte sterker, kan je elkaar steunen én inspireren.

Details:

Donderdag 21 november 2024
18.30 – 20.30 uur, met inloop vanaf 18.00 uur
Stadhuisplein 1, Eindhoven
Zorg dat je van tevoren gegeten hebt. Er is na afloop wel een kleine snack.

Aanmelden:

Dit programma is gratis. Wel vragen we je om je even aan te melden. Dat kan hier: KLIK HIER

*Alliantie Politica is een samenwerkingsverband van WO=MEN, Stem op een Vrouw, Nederlandse Vrouwen Raad en Emancipator. Deze samenwerking wordt financieel ondersteund door het ministerie van OCW.