De Politieke Tuin

16 november 2023,
15:30,
Tolhuistuin, Amsterdam

Kom je oriënteren, laat je inspireren en spreek je uit bij de Politieke Tuin in aanloop naar de Tweede Kamer Verkiezingen 2023. Weet jij nog niet zeker op wie je wil stemmen, of weet je überhaupt nog niet óf je gaat stemmen? Laat je inspireren in de nieuwe -tijdelijke- Politieke Tuin van Tolhuistuin. Gratis toegankelijk, kom vooral een kijkje nemen.

Over de Politieke Tuin

De Politieke Tuin is een interactieve expositieruimte die dagelijks te bezoeken is tot de verkiezingen op 22 november, wanneer de ruimte verandert in een stemlokaal. Toegang is gratis. Je kan aan leestafels discussiëren met vrienden, politieke spelletjes spelen of in de loungehoek nadenken over wat jij belangrijk vindt. Blader partijprogramma’s door, beluister podcasts, laat tips achter voor anderen, maak je eigen protestbord, bezoek de expositie van Milou Idink (@iktekenrutteelkedagtothijstopt op Instagram), droog je handen aan het kunstwerk van Rolf den Dunnen, speel een potje tafelvoetbal, ontdek protestmuziek van vroeger en van nu, laat je mening achter bij de stellingenwand, of woon één van de programma’s bij van organisaties die zijn uitgenodigd door Tolhuistuin.
Bezoekers kunnen eigen boeken, folders, podcasttips of teksten over het thema ‘politiek’ toevoegen aan de exporuimte.

Programma met Stem op een Vrouw

Op 16, 17 en 18 november wordt de Politieke Tuin bezet wordt door Stem op een Vrouw. Ga in gesprek met ons team, ontmoet vrouwelijke kandidaten en leer alles wat je wilt leren over de verkiezingen.

Donderdag 16 November, 15:30-17:00
WomenInc en ActionAid zullen hun feministische partijwijzers en Gendergelijkheid stemadvies presenteren, die speciaal zijn ontworpen voor degenen die op zoek zijn naar nieuwe politieke inzichten. Tijdens deze informatieve sessie kunnen deelnemers niet alleen de standpunten van beide organisaties verkennen, maar ook vragen stellen en deelnemen aan discussies om een dieper begrip te krijgen.

Met kandidaten: Eva Akerboom (Partij voor de Dieren), Margreet de Boer (Groenlinks/PvdA), Lisa Mccray (BIJ1), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie)

Vrijdag 17 November, 19:00-21:00
Sara Nasrawi, Jongerenvertegenwoordiger, deelt haar ervaringen over het werken in de Jongerenraad en bespreekt de impact ervan op de aankomende verkiezingen. Deze sessie biedt inzichten in de unieke perspectieven van jongeren en geeft deelnemers de kans om vragen te stellen over hoe jongeren meer betrokken kunnen worden bij het politieke proces.

Met kandidaten: Funda Ileri (Denk), Salima Belhaj (D66), Cynthia Pallandt (PvdD)

Zaterdag 18 November, 13:00 – 14:30
Titia Hoogendoorn presenteert haar boek ‘Waarom je niet zomaar moet stemmen waar je ouders op stemmen’. Tijdens deze lezing verkent ze de redenen achter dit standpunt en deelt ze praktische tips voor het informeren van kiezers voorafgaand aan de verkiezingen. Verder zal ze een fragment uit haar boek voorlezen. Waarna het open is voor publiek om alle vragen te stellen over politiek die ze normaal niet durven te stellen.

Met kandidaten: Faith Bruyning (Nieuw Sociaal Contract), Imane Elfilali (Volt),
Glimina Chakor (GL/PvdA)

Praktische informatie

Locatie en tijden: Tolhuistuin (beneden, voorkant van het gebouw), Amsterdam
Do. 16 november: 15.30 – 17.00 uur
Vrij. 17 november: 19.00 – 21.30 uur
Zat. 18 november: 13.00 – 14.30 uur
Toegankelijkheid:Zie hier

AANMELDEN