Politieke Vrouwen Event 2021

24 november 2021,
19:30,
Online

Hét event van het jaar voor en door Politieke Vrouwen, voor iedereen die geïnteresseerd is in het perspectief en de ervaringen van vrouwen in de politiek. 

Meld je nu aan!

Tijdens het eerste deel van de avond is er een panel, keynote speech en verschillende performances. Het tweede deel van de avond is interactief; je maakt online kennis met andere vrouwen die werkzaam zijn in de politiek en het bestuur. Om de onderlinge netwerken te versterken, introduceren we een gloednieuw buddy-systeem. Of je nou als aspirant op zoek bent naar een politica als mentor, of als politica een collega zoekt om ervaringen mee uit te wisselen: daar bieden we je nu de kans toe.

Sprekers en performers:

Kathleen Ferrier verzorgt de keynote speech. De CDA prominent was Tweede Kamerlid van 2002 – 2012 en is momenteel voorzitter van UNESCO en van de stichting Martin Luther King lezing. Ze is de dochter van de eerste Surinaamse president Johan Ferrier en zus van Joan Ferrier, bekend voorvechter van vrouwenrechten.

Milica Marinkov en Tanja Jadnanansing zijn te gast in het panel van de avond. Marinkov is fractievertegenwoordiger bij Lokaal Apeldoorn. Daarnaast is zij mentor geweest in het mentornetwerk van Politieke Vrouwen. Jadnanansing is oud-Kamerlid voor de PvdA en momenteel Stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Zuidoost.

Rachel Rumai Diaz is spoken word artiest en schrijver. Ze is mede-oprichter van feministisch literatuurfestival Zus ’n Zo.

Eva van Manen is singer/songwriter en mede-oprichter van platform rosetta. voor vrouwelijke en non-binaire muziekproducenten.

De presentatie van de avond ligt in handen van journalist Hasna El Maroudi.

Het wordt, kortom, een avond om niet te missen. Meld je nu aan!

 

* Dit programma wordt georganiseerd door ‘Politieke Vrouwen – Het netwerk voor vrouwen in politiek en bestuur’. Politieke Vrouwen is een samenwerking van het Ministerie van BZK en stichting Stem op een Vrouw.