Stel je stem scherp

14 november 2023,
20:00,
Pakhuis De Zwijger, Amsterdam

Op 22 november stemt Nederland voor een nieuwe Tweede Kamer. Door de abrupte val van het kabinet is dat vroeger dan gepland. Zowat alle partijen zijn van lijsttrekker gewisseld, partijen zijn afgevallen en opgericht en het vertrouwen in de politiek is historisch laag. We zijn toe aan een nieuwe invulling van de democratie, maar die laat flink op zich wachten — en in de tussentijd stapelen de problemen zich op. Onverschilligheid ligt op de loer. Toch is stemmen de meest directe manier om je invloed als burger te laten gelden. Hoe kun jij dit najaar al zo effectief mogelijk in je rode potlood klimmen en écht een verschil maken met je stem? Kom naar deze masterclass, waarin experts je grondig preppen — en stel je stem vast scherp!

Masterclasses:
20:00-20:30 DE VOORKEURSTEM

Hoe kan je politieke invloed uitoefenen door te stemmen, en wat zijn andere manieren om politiek gehoord te worden? Devika Partiman (Stem op een Vrouw) legt het uit.

20:30-21:00 JONG EN JE WILT WAT

Hoe bepaal je nou écht goed geïnformeerd voor welke partij je wilt stemmen? Kimberley Snijders (Nationale Jeugdraad) vertelt welke thema’s voor jongeren het belangrijkst zijn.

21:00-21:30 HET NU-OF-NOOIT-NARRATIEF

Hoe voer je die moeilijke gesprekken met je ouders/opa/buurvrouw? Ama Boahene en Jurjen van den Bergh (DeGoedeZaak) geven tips om oudere generaties zover te krijgen dat ze stemmen voor een betere toekomst. Want dit is niet just another election — voor klimaat, bestaanszekerheid en wonen is het nu of nooit.

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Toegankelijkheid: Zie hier
Info en (gratis) aanmelden: Klik hier