Vriendinnenclub Stem op een Vrouw

27 maart 2024,
19:30,
Tolhuistuin, Amsterdam

Kom naar de lancering van de Vriendinnenclub van Stem op een Vrouw (fundraiser)! 

Waarom de Vriendinnenclub?

Stem op een Vrouw is dé organisatie voor vrouwen in de politiek. Ons streven is een toekomst waarin elke vrouw haar stem kan laten horen, waar meisjes en vrouwen zich vertegenwoordigd zien in de politiek. Helaas is dit nog geen realiteit: slechts ongeveer 30 procent van de Nederlandse politici is vrouw. En van online haat tot hardnekkige genderrollen, vrouwen ondervinden helaas nog steeds barrières om actief te worden en te blijven. Met onze inzet voor vrouwen in de politiek, maken we echte impact. We bieden mentorschap en training aan vrouwen en meiden met politieke aspiraties, ondersteunen vrouwelijke politici, adviseren politieke partijen en doen onderzoek.

Om onze succesen te vieren én onze impact te vergroten, lanceren we de Vriendinnenclub! Een collectief van vriendinnen (van alle genders) die ons werk ondersteunen met een financiële bijdrage van €500, 1000 of 2000 per jaar. Op 27 maart lanceren we de Vriendinnenclub officieel in de Tolhuistuin.

Programma

We bieden een inspirerend programma met sprekers, spoken word en muziek. Ook is er ruimte om de andere Vriendinnen te leren kennen. Op het programma staat o.a.:

  • Lilianne Ploumen (spreker). Oud-politica en voormalig minister, oprichter van SheDecides en pionier op gebied van feminisme in de politiek.
  • Rachel Rumai Diaz (spoken word). Door onderbelichte verhalen te vertellen en verschillende culturen en talen met elkaar te verbinden, maakt Rumai Diaz poëzie voor de vrouwenbeweging van nu.
  • Devika Partiman (spreker). De directeur van Stem op een Vrouw deelt haar drijfveren als feminist en oprichter van de stichting.
  • Muziek (artiest nader bekend te maken).

Toegang: Lidmaatschap met gratis +1

Je toegangsbewijs is je lidmaatschap van de Vriendinnenclub. Je wordt lid van de Vriendinnenclub voor 500, 1000 of 2000 euro. Klik hier voor meer informatie over de Vriendinnenclub, of ga direct naar het inschrijfformulier.

Je mag gratis een gast meenemen naar dit evenement. Van je gast ontvangen we graag de naam en e-mailadres. Dit kan je sturen naar vriendin@stemopeenvrouw.com.

Praktische informatie

Woendag 27 maart 2024, van 19.30 – 21.30 uur, Tolhuistuin (IJZaal), Amsterdam. Toegankelijkheid: zie hier.