Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Omgaan met Online Haat

11 februari 2021 @ 19:00 - 21:00

Als politica, en bijvoorbeeld als journalist of maatschappelijke veranderaar, is het belangrijk om online zichtbaar te zijn. Het is een manier om je standpunten en werkzaamheden te delen, met burgers contact te komen en om je boodschap te delen. Helaas zit er ook een keerzijde aan online zichtbaarheid; online haat en zelfs bedreigingen. Politici krijgen hier buitensporig mee te maken en onderzoek toont aan dat online haat gemiddeld vaker voorkomt bij vrouwen die politiek actief zijn dan bij hun mannelijke collega’s.

Wat zijn je rechten online? Hoe ga je om met online haat? En hoe wapen je jezelf ertegen? Dat komt aan bod in dit webinar.

Datum: Donderdag 11 februari 2021
Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Dit webinar wordt geleid door onderzoeksjournalist Karlijn Saris. Zij gaat in gesprek met onder andere maatschappelijke organisatie ‘De Goede Zaak’ over hun nieuwe Trollentoolkit, een jurist en verschillende ervaringsdeskundigen.

Dit webinar is gratis en wordt je aangeboden door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Stichting Stem op een Vrouw.

Gegevens

Datum:
11 februari 2021
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

online