Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar – Vrouwen, Gelijkheid & het Minimumloon

21 oktober 2020 @ 19:30 - 20:30

De verkiezingsprogramma’s zijn geschreven en de politieke congressen staan voor de deur. Ondertussen zitten we in een globale pandemie, waardoor steeds meer mensen moeilijk rondkomen. En in veel van de cruciale beroepen werkt een meerderheid aan vrouwen, die daardoor extra kwetsbaar zijn. Dit is hét moment om het te hebben over hoe vrouwen in Nederland eerlijker mee kunnen delen in de welvaart en meer financiële zekerheid kunnen krijgen.

Wil je weten of en hoe een hoger minimumloon daaraan bijdraagt? En ben je benieuwd hoe jij als politiek betrokken of actieve vrouw daar een rol in kan spelen? Luister en kijk mee op deze online bijeenkomst, die we organiseren in samenwerking met vakbond FNV.

Host Fadoua Alaoui gaat in gesprek met o.a. Devika Partiman (Stem op een Vrouw), Kim van Sparrentak (Europarlementariër, GroenLinks), Sandrine Perelaer (werkzaam in de detailhandel en actief voor de campagne Voor 14) en Eswara De Mol (Jonge Democraten) over het belang van een hoger minimumloon voor de positie van vrouwen in Nederland. Hoe komt het dat vrouwen structureel minder verdienen dan mannen? Wat doet dat met hen en hun positie in de maatschappij? En (hoe) draagt een verhoging van het minimumloon bij aan meer gelijkheid? Ook praten we over wat jij kunt doen om ervoor te zorgen dat dit hogere minimumloon er komt.

Meld je via deze link aan voor deze online bijeenkomst. Wij sturen jou kort van tevoren een link, waarmee je live mee kunt kijken en chatten.

Gegevens

Datum:
21 oktober 2020
Tijd:
19:30 - 20:30
Site:
https://www.voor14.nl/vrouwen_gelijkheid_minimumloon