Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar: Vrouwen in de politiek: van 1919 tot nu

1 april 2021 @ 19:00 - 21:00

Donderdag 1 april, van 19.00 tot 21.00 uur, online.

Nooit eerder waren er zoveel vrouwen als lijsttrekkers, en de kieslijsten zijn meer divers dan ooit. De politiek wordt steeds meer een echte vertegenwoordiging van het volk. Op deze avond gaan we het hebben over hoe we hier gekomen zijn. Wat waren de meest bijzondere momenten voor vrouwen in de politiek de afgelopen 100 jaar? En welke politieke vrouwen van nu komen er in de geschiedenisboeken?

Het webinar trapt af met Susanne Neugebauer. Zij is archivaris van Atria, het kenniscentrum Emancipatie en Vrouwengeschiedenis. Zij geeft een mini-college aan de hand van bijzondere archiefstukken, over de geschiedenis van vrouwen in de politiek van het Nederlandse Koninkrijk. In de tweede helft vindt er een panelgesprek plaats met o.a. Evelien Eshuis (eerste openlijk lesbische Kamerlid, 1982-1986) en moderator en politiek historica Rosanne Schot.

Aanmelden: https://forms.gle/mosw1Pn7L294f7Yp7

Dit webinar is gratis en wordt je  aangeboden door Politieke Vrouwen, het netwerk van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Stichting Stem op een Vrouw.

 

Verslag Historische vrouwen

Gegevens

Datum:
1 april 2021
Tijd:
19:00 - 21:00

Locatie

online

Organisator

Stichting Stem op een Vrouw i.s.m. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties