Gezocht: vrouwelijke politici voor mentornetwerk

Het ‘Stem op een Vrouw Mentornetwerk’ is een partijbreed netwerk van vrouwelijke politiek aspiranten en politici. In het Mentornetwerk worden meiden en vrouwen die twijfelen over politiek actief worden, of al concrete politieke interesse en ambitie hebben, gekoppeld aan vrouwelijke politici. Zij worden elkaars mentee/mentor. Voor de nieuwste lichting van dit netwerk zijn we weer op zoek naar vrouwelijke politici die graag de volgende generatie politici vooruit helpen. Aanmelden kan tot en met 24 april 2022.

LET OP: Aanmeldingen zijn inmiddels gesloten.

Over het mentornetwerk. Van BIJ1 tot VVD, van SP tot CDA, het netwerk is partij-overstijgend en bovenal effectief: inmiddels namen al 500 mensen deel aan dit netwerk, zo’n 70% van de mentees werd politiek actief. Zij werden bijvoorbeeld om lid van een politieke partij, deel van een commissie en kandideerden zich als volksvertegenwoordiger. Je vindt oud-deelnemers onder meer in verschillende gemeenteraden en in de Tweede Kamer.

Mentor worden? We zijn weer op zoek naar mentoren, en in het bijzonder naar vrouwen die politiek actief zijn (of zijn geweest) in het Waterschap of de Provincie. In aanloop naar de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap in maart 2023 hopen we namelijk zoveel mogelijk vrouwen te motiveren zich hiervoor te kandideren.

Als mentor vragen we het volgende van je:

  • Als mentor deel je je kennis, netwerk en ondersteun je een andere vrouw om de stap naar de politiek te verkennen. 
  • Je voert tussen mei 2022 en maart 2023 in totaal vijf gesprekken met je mentee. Dit kost ongeveer tien uur in totaal: zo’n twee uur per gesprek (voorbereiding + het gesprek zelf). Deze gesprekken kunnen zowel fysiek als digitaal plaatsvinden. 
  • Op dinsdag 3 mei (20.00 – 22.00 uur) vindt de online openingsbijeenkomst waar je de andere mentoren en mentees kunt leren kennen. 

Wat krijg je ervoor terug?

  • Wij zorgen voor een goede match: iemand uit de eigen regio (en omstreken) en wiens leerdoelen overeenkomen met de ervaring van de mentor.
  • We letten erop dat dit niet iemand is die wellicht op dezelfde kieslijst kan belanden – dit om mogelijke directe politieke concurrentie in verkiezingstijd te voorkomen.
  • We bieden je toegang tot ons netwerk. Hier kun je altijd op aanvraag gebruik van maken.

Ben je enthousiast om een andere vrouw te begeleiden in het pad naar politiek actief worden?

LET OP: Aanmeldingen zijn inmiddels gesloten.

Heb je nog vragen? Neem contact op met Sanne Jeurissen via mentor [at] stemopeenvrouw [punt] com

"Ik geniet ervan om jongere vrouwen te ondersteunen in hun wens om politiek actief te worden en mijn passie voor politiek met hen te delen."
Teresa Marcos
Raadslid D66 Velsen
Zij leert van mij, maar ik ook absoluut van haar. Dat is een belangrijke reden waarom ik mij überhaupt heb aangemeld: de link leggen met jonge mensen buiten de politieke bubbel."
Patricia Kusters
Raadslid GroenLinks Hoorn