NIEUWS

Blog: Vrouwen in het waterschap: Toen en nu

De waterschappen vormen een van de oudste politieke instituties in ons waterrijke land. Toch duurde het heel erg lang voor de eerste vrouwen aantraden in de besturen: tot 1978. Waarom heeft het zo lang geduurd en hoe staat de representatie er nu voor? Je lees het in dit blog.

Lees verder »

Verslag congres (on)Veilig in de politiek

De politiek is voor teveel mensen geen veilige werkomgeving, en bij vrouwen is dit nog vaker het geval. Op dit congres bracht Stem op een Vrouw politici, partijbestuurders en experts bijeen om hierover te leren en om te komen tot concrete actie. Lees hier het verslag.

Lees verder »

Blog: Politici kunnen de loonkloof dichten

Vrouwen in Nederland verdienen 13 procent minder per uur dan mannen. In het huidige tempo zal de loonkloof pas in 2050 zijn gedicht. In aanloop naar Equal Pay Day op 14 november vragen wij aandacht voor het feit dat er nog altijd een loonkloof bestaat en lichten we toe hoe de politiek hier aan kan bijdragen.

Lees verder »

Genderkloof: opkomst van vrouwen bij gemeenteraadsverkiezingen

Vrouwen stemden afgelopen Gemeenteraadverkiezingen minder dan mannen. Zahra Runderkamp en Liza Mügge (Universiteit van Amsterdam) laten zien dat er door een structurele ‘genderkloof’ sprake is van verminderde participatie van vrouwen in alle onderdelen van het politieke proces, waaronder opkomst bij verkiezingen.

Lees verder »

Blog: Geen plaats voor geweld tegen vrouwelijke politici

Vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de politiek, en tegelijkertijd krijgen zij meer te maken met agressie. In dit blog bespreken we het probleem van geweld tegen vrouwelijke politici, lichten we de ervaringen uit van enkele vrouwelijke politici op gemeenteniveau, en roepen we politieke partijen op om actie te ondernemen.

Lees verder »

Steun je ons ook?

Vind jij dit ook belangrijk? Word donateur, volg ons op social media, schrijf je in voor de nieuwsbrief (onderaan de website), of kijk eens in onze webshop voor stickers.