Ontmoet Stem op een Vrouw in maart

Het is maart, de maand van Internationale Vrouwendag, de Women’s March én de gemeenteraadsverkiezingen! Ons team is de komende weken op vele verschillende plekken te vinden om mee te praten in panels, lezingen te geven en te demonstreren. Waar kan je ons deze maand vinden? We maakten een overzicht!

 

Zaterdag 5 maart

12.30 uur – Women’s March Amsterdam. Het team van Stem op een Vrouw loopt mee met de Women’s March. Doe je mee? We verzamelen om 12.15 uur op de Dam voor de Bijenkorf. Website Women’s March.

14.00 uur – Ontmoet de Vrouwen van Den Haag, VOLT Vrouwen Den Haag. De Haagse vrouw staat centraal. Hoe kunnen vrouwen hun eigen (politieke) stem het beste laten klinken. Weet jij hoe of ben je benieuwd naar hoe anderen dit doen? Kom langs, iedereen is welkom! Met o.a. Judith Stevens van Stem op een Vrouw. Info en aanmelden.

15.30 uur – Lezing door Devika Partiman, Schunck’s Heerlen. Devika Partiman is oprichter van Stem op een Vrouw. Tijdens de lezing zal Partiman in gaan op het belang van vrouwen in de politiek, en specifiek op de historie van politieke vrouwen in Heerlen; wie waren hier bijzondere pioniers? En waarom zijn die rolmodellen belangrijk? Na de lezing is er een Q&A. Info en aanmelden.

 

Zondag 6 maart

13,00 uur ‘De heren zijn blijkbaar allemaal bang’, Nationaal Archief in Den Haag. Een gesprek met Devika Partiman en Madeleijn van den Nieuwenhuizen over Corry Tendeloo en haar strijd tegen de afschaffing van de ’handelingsonbekwaamheid’ van vrouwen. Info en aanmelden.

15.00 uurMeer vrouwen in de politiek, Korenbeurs Schiedam. In het kader van internationale vrouwendag wordt er in Korenbeurs, Schiedam een event georganiseerd voor de Dutch Squad en lokale vrouwelijke politici. Ook Marie-Louise Beekmans van Stem op een Vrouw schuift aan. 

16.00 uurTalkshow Zzzzzondag!, Stadsschouwburg Utrecht. Live talkshow met o.a. Devika Partiman (Stem op een Vrouw) en de 90-jarige Ali van der Hoeff (kandidaat-raadslid SP Utrecht). Info een aanmelden.

Maandag 7 maart

19.00 uurVerkiezingsdebat voor een inclusief Amsterdam, Amsterdam. Stem op een Vrouw en WeRise organiseren een verkiezingsdebat met enkel vrouwelijke kandidaten! Info en aanmelden.

Dinsdag 8 maart

19.30 uurFemtopia, Pakhuis de Zwijger Amsterdam. Een festival in het pand van Pakhuis de Zwijger, waar events van verschillende vrouwenorganisaties plaatsvinden. Stem op een Vrouw host een avondproramma waarin kinderen, gemeenteraadsleden en kandidaten in gesprek gaan over representatie. Info en aanmelden.

19.30 uurFeminerConnect, Amsterdam. Een avond in het teken van ‘impact maken’. Devika Partiman (Stem op een Vrouw) vertelt over haar werk en Antoinette van der Hauw, partner bij advocatenkantoor Loyens & Loeff, deelt hoe ze via haar functie sociale impact maakt. Info en aanmelden.

Donderdag 10 maart

16.00 uurDe barricades op: jonge activisten aan het woord, Hogeschool van Amsterdam. Luister naar de persoonlijke verhalen en motivaties van Jazie Veldhuyzen (fractievoorzitter BIJ1), Devika Partiman (oprichter Stem op een Vrouw), Bo Hanna (moderator) en Sioejeng Tsao (queer kunstenaar). Dit geeft jou misschien net dat lef om zelf ook de barricades op te gaan. Info en aanmelden.

Zondag 13 maart

21.00 uurPremière documentaire Momentum, EYE Film Amsterdam. In deze documentaire worden drie jonge vrouwen gevolgd die zich kandidaat stelden voor de Tweede Kamerverkiezingen. Wat drijft hen en hoe is het als jonge vrouw om dit pad op te gaan? Info en aanmelden.

Donderdag 17 maart

19.30 uurSamen tegen racisme: De verkiezingsuitslagen – Hoe nu verder? Pakhuis de Zwijger, Amsterdam (en online). Hoe hebben huidige politieke ontwikkelingen en verkiezingsuitslagen straks invloed op beleid rondom racisme, discriminatie en gelijkwaardigheid? In gesprek gaan met grassroot organisaties en initiatieven, waaronder Devika Partiman van Stem op een Vrouw.  Info en aanmelden.