Stem op een Vrouw verwelkomt nieuw bestuur

In februari 2022 bestaat Stem op een Vrouw 5 jaar en zijn wij klaar om als organisatie de volgende stap te maken. Voor twee bestuursleden die zich de oprichting betrokken zijn bij Stem op een Vrouw, is dat het moment om het stokje over te dragen. We bedanken Iris Bos en Santi van den Toorn voor al het werk dat zij voor Stem op een Vrouw hebben verzet. Beiden hebben zij een cruciale rol gespeeld bij de start van de stichting en de afgelopen jaren zorgden zij voor stabiliteit in het bestuur. De huidige voorzitter van het bestuur, Devika Partiman, blijft voorlopig aan. Wij verwelkomen vijf nieuwe bestuursleden die we hieronder graag voorstellen.

Van links naar rechts: Raissa Biekman, Anne-Floor van Tilburg, Kirsten van den Hul, Parisa Elah-Madadzadeh en Natalia Robledo-Contreras

Natalia Robledo-Contreras – Secretaris 

Natalia Robledo-Contreras studeert Law in Society aan de Vrije Universiteit en is werkzaam bij de Ombudsman Metropool Amsterdam, waar zij een luisterend oor biedt aan burgers. De 27-jarige vrouw met Chileense roots was eerder onder meer voorzitter van FNV-netwerkgroep Migrant Domestic Workers, waar zij jarenlang het boegbeeld was die opkwam voor de belangen van ongedocumenteerde werkers in Nederland. Op de achtergrond is zij nog steeds bij dit onderwerp betrokken.

Parisa Elah-Madadzadeh – Penningmeester

Parisa Elah-Madadzadeh is werkzaam als docent bij de opleiding Rechten aan de Hogeschool Leiden en houdt zich bezig met vraagstukken rond Diversiteit en inclusie. Momenteel doet zij onderzoek naar passende interventies voor ‘belonging in the classroom’ en over de circulaire economie in Zuid Afrika. Eerder was zij onder meer Financieel Manager van het netwerk Ambitieuze Meisjes en onderdeel van de Gelijke Kansen Alliantie. Ze is tevens lid van de Raad van Toezicht van het Nederlands Dans Theater. 

Kirsten van den Hul – Algemeen bestuurslid

Oud-Kamerlid en auteur Kirsten van den Hul studeerde Oost-Europese Studies in Amsterdam en Arabisch in Tunis. Ze is oprichter van veranderadviesbureau The Change Agent en werkt als toezichthouder in de (semi-)publieke sector. Van 2017 tot 2021 was zij lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, waar zij zich onder meer inzette voor gelijke kansen voor jongeren, vrouwen en lhbt+ personen. In 2013 ontving zij de Joke Smit Prijs, de Nederlandse regeringsprijs voor emancipatie. 

Raissa Biekman – Algemeen bestuurslid

Raissa Biekman is Beleidsmedewerker bij de D66-fractie in de Tweede Kamer, waar zij verantwoordelijk is voor de portefeuilles Binnenlandse Zaken, Drugsbeleid en Koninkrijksrelaties.Van huis uit is zij politicoloog en bestuurskundige. Als politicoloog is zij gespecialiseerd in mensenrechten, duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking. Als bestuurskundige houdt zij zich bezig met inclusie en representatie binnen het openbaar bestuur. Daarnaast is zij dagvoorzitter, moderator en politiek analist.

Anne-Floor van Tilburg – Algemeen bestuurslid

Anne-Floor van Tilburg is development manager met passie voor cultuur en sport. Zij heeft jarenlange ervaring bij culturele instellingen, goede doelen en sport op gebied van het verbeteren van hun development strategie en het vergroten van de merkwaarde. Daarbij gelooft zij krachtig in de combinatie van creativiteit en data als middel om de impact en waarde van een organisatie te vergroten. Ze is op sociaal gebied onder meer actief als lid van de Raad van Toezicht van Amsterdam Roots Festival en museum Engelandvaarders.