Trainers gezocht

Vind jij het belangrijk dat meer vrouwen politiek actief worden? Wil jij op een interactieve manier vrouwen meenemen in de wereld van lokale politiek? En ben je in staat om gevoelige onderwerpen op een respectvolle manier bespreekbaar maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Stichting Stem op een Vrouw is op zoek naar trainers voor ons nieuwe programma ‘Politieke Entree’; een training gericht op vrouwen en meisjes met interesse om politiek actief te worden.

Wat ga je doen?

De training Politieke Entree richt zich op vrouwen en meiden die maatschappelijk betrokken zijn en interesse hebben in politiek, maar de stap naar de politiek (nog) niet hebben gemaakt. Bijvoorbeeld omdat zij zichzelf hier niet in vinden passen, niet weten waar zij moeten beginnen, welke partij bij hen past, of het hen ontbreekt ze aan een netwerk en de juiste kennis over wat politiek is en wat je kan doen. Uit deze doelgroep gaat veel talent verloren. Vanwege de twijfels die zij hebben of drempels die zij ervaren, kandideren zij zich niet zonder een duwtje in de rug. De training is voor hen een laagdrempelige manier om kennis te maken met politiek en met andere vrouwen en meiden met wie ze iets gemeen hebben.

Als trainer zet je samen met de groep een sfeer neer waarin het mogelijk is om persoonlijke ervaringen en obstakels te bespreken. Tijdens de training deel je informatie, laat je deelnemers samen in gesprek gaan en ontvang je als gastspreker een lokaal politica. 

Wie ben jij?

  • Je staat achter het werk van Stem op een Vrouw;
  • Je hebt ervaring met voor een groep staan en eventueel met het verzorgen van trainingen;
  • Je werkt goed zelfstandig;
  • Je bent zzp’er of bent bereid zzp’er te worden;
  • Je bent beschikbaar op de startbijeenkomst op zaterdag 12 februari;
  • Je hebt affiniteit met politiek en intersectioneel feminisme.

Je hoeft zelf geen expert in politiek te zijn om deze training te geven. 

Wat bieden wij?

Als onderdeel van het Stem op een Vrouw-team draag je bij aan een toekomst waarin vrouwen beter politiek gerepresenteerd worden. Als trainer kom je bovendien in aanraking met lokale overheden en met vele gedreven vrouwen en meiden en bouw je dus aan een eigen politiek netwerk. 

Wij bieden:

  • Een vaste vergoeding per training;
  • Reiskosten worden vergoed;
  • Een trainingsdag waarop je de fijne kneepjes van de training leert en andere trainers ontmoet.

Let op: Wij hebben op dit moment nog geen inzicht in de frequentie waarop je de training zult geven. Afhankelijk van hoeveel interesse erin deze training is, kan je rekenen op 2 tot 10 trainingen per jaar.

Interesse?

Stuur je CV en een korte motivatie (geschreven of video) van maximaal 1 A4 of maximaal 5 minuten naar events (at) stemopeenvrouw (punt) com t.a.v. Lot Herderschee. De deadline om te reageren is zondag 12 december.

Je hoort twee dagen na het sluiten van de deadline of je uitgenodigd wordt voor een (online) gesprek. De gesprekken vinden plaats op 17, 18 en 19 december.