Vacature: Lobbyist gendergelijkheid in de politiek

Wil jij gendergelijkheid op de politieke agenda van Nederlandse partijen zetten? Werk je graag in een coördinerende rol? Bij Stem op een Vrouw zijn we op zoek naar een lobbyist met ervaring in beleid en met politiek netwerk, die zich in wil zetten om beleid voor gendergelijkheid een prioriteit te maken bij politieke partijen. 

In mei 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement (EP) en in maart 2025 de verkiezingen voor de Tweede Kamer (TK). Daaraan voorafgaand gaan bij elke politieke partij programmacommissies en kandidatencommissies aan het werk. Deze invloedrijke groepen bepalen waar er in de verkiezingsprogramma’s aandacht voor is en wie er op de kieslijst komen. 

Stem op een Vrouw zit van 2023 t/m 2027 in een alliantie met Nederlandse Vrouwen Raad en WO=MEN met als doel om de politieke participatie van vrouwen in al hun Diversiteit te vergroten.  Stem op een Vrouw is binnen die alliantie op zoek naar een projectleider Agendering Gendergelijkheid op freelancebasis; 

Projectleider Politiek Lobbyist Agendering Gendergelijkheid 

8 uur per week van mei 2023 – augustus 2023 

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het agenderen van gendergelijkheid, gendermainstreaming van beleid en inclusieve werving van kandidaten bij politieke commissies. Je coördineert het project en analyseert de lobbymogelijkheden door gesprek met partijen en partijleden, beleidsvoorstellen te schrijven voor in verkiezingsprogramma’s en door kritisch mee te kijken en input te geven.  

Jouw hoofdtaken zijn:  

  • Analyse van verkiezingsprogramma’s op gebied van gendergelijkheid; 
  • Monitoren van de (beleids-)ontwikkelingen op gebied van gendergelijkheid in de politiek; 
  • Beleidsvoorstellen schrijven en onder de aandacht brengen bij programma- en kandidatencommissies; 
  • Programmamanager en alliantiepartners op de hoogte houden van de voortgang. 

 

Jouw profiel: 

  • Relevante werkervaring op het terrein van politiek, bestuurskunde, gender en emancipatie of andere relevante ervaring. Een passende opleiding is mooi, maar geen vereiste; 
  • Affiniteit met en kennis van de politieke besluitvorming in Nederland; 
  • Ervaring met netwerken opbouwen en onderhouden; 
  • Vaardigheid in het adviseren en het creëren van draagvlak;  
  • Zelfstandig, accuraat, flexibel en proactief; 
  • Ervaring en netwerk in politiek Den Haag zijn een pré. 

 

Ons aanbod 

Stem op een Vrouw is een organisatie die zich inzet voor gelijke vertegenwoordiging van vrouwen in de Nederlandse politiek door bewustwordingscampagnes, het stimuleren van slim stemmen en het inspireren en trainen van nieuw politiek talent. De organisatie biedt toegang tot een breed scala aan bedrijven, organisaties uit het maatschappelijk middenveld, ministeries en politici. De sfeer is collegiaal en betrokken. Het gaat om een betaalde functie op freelancebasis, in eerste instantie van mei tot en met augustus 2023. Bevalt de samenwerking, dan is er mogelijkheid op vervolgklussen. 

Je kunt je tijd zelf indelen, uiteraard in overleg met de organisatie. Je bent welkom om te werken op ons kantoor in Amsterdam. Thuiswerken is in overleg ook mogelijk. 

Diversiteit   

We willen graag een afspiegeling zijn van de maatschappij en verwelkomen nadrukkelijk sollicitaties van mensen die Diversiteit in achtergrond en ervaring toevoegen aan ons team.  

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Julia Muller via julia@stemopeenvrouw.com of 06 53173389.   

De sluitingsdatum voor deze vacatures is 20 maart 2023. Sollicitaties – cv en korte motivatie – kun je tot die datum insturen naar info@stemopeenvrouw.com t.a.v. Julia Muller. De gesprekken vinden kort daarop plaats. We streven naar een aanstelling per 1 mei 2023.