Vacature: Projectleider Events en Bewegingsopbouw

Freelance functie voor 20-24 uur per week bij stichting Stem op een Vrouw binnen het team van alliantie Politica, een samenwerkingsverband van WO=MEN, Nederlandse Vrouwen Raad, Emancipator en Stem op een Vrouw. Beoogde startdatum is 1 februari 2024. Reageren kan tot 15 december om 10.00 uur (’s morgens).

Wil jij bijdragen aan meer gendergelijkheid in de Nederlandse politiek? Werk je graag in een coördinerende rol? En heb je ervaring in bijvoorbeeld het organiseren van evenementen, bewegingsopbouw, (bewoners)participatie of maatschappelijk werk? Dan zijn we op zoek naar jou. 

Stem op een Vrouw is dé organisatie die zich in Nederland inzet voor de positie van vrouwen in de politiek. Sinds 2023 zijn wij onderdeel van alliantie Politica, een samenwerkingsverband met WO=MEN, Nederlandse Vrouwen Raad en Emancipator met als doel om de politieke participatie van vrouwen in al hun Diversiteit te vergroten. Binnen die alliantie is Stem op een Vrouw op zoek naar een projectleider Events & Bewegingsopbouw. 

Functieomschrijving 

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de opzet en uitvoer van verschillende projecten die onder de alliantie Politica vallen. Je leidt deze projecten, en werkt daarbij samen met je collega’s van Stem op een Vrouw en de andere alliantiepartners. Je wordt ondersteund door een klein team op gebied van o.a. research en communicatie. De functie beslaat twee bezigheden: event organisatie en bewegingsopbouw.  

Onder event organisatie vallen het inhoudelijk uitwerken en praktisch organiseren van: 

 • Verschillende netwerkbijeenkomsten voor politiek aspiranten en politici; 
 • Een inspiratiereis, om te leren over de aanpak rond politieke gelijkheid in andere landen; 
 • Een nationaal congres voor de politieke sector over veiligheid in de politiek. 

 

Bewegingsopbouw betekent binnen deze rol het opbouwen van een brede, landelijke beweging van diverse vrouwen, die zich samen organiseren (bijvoorbeeld door politiek actief te worden) om de politiek meer (gender)gelijk te maken. Onder bewegingsopbouw vallen: 

 • Het (mede) opbouwen van een landelijk netwerk van vrouwen- en migrantenorganisaties, met als doel om diverse groepen vrouwen kennis te laten maken met politiek; 
 • Het actief onder de aandacht brengen van het (event en trainings)aanbod van de alliantie bij politieke partijen. 

 

Taken 

Jouw taken bestaan uit:  

 • Het opbouwen en onderhouden van een netwerk van vrouwen- en migrantenorganisaties, (politieke) partijen en andere contacten die van waarde zijn voor de projecten;  
 • De praktische organisatie van diverse evenementen en bijeenkomsten;  
 • Het aansturen en begeleiden van eventuele stagiair(s) en junior medewerkers die werkzaamheden verricht(en) voor de betreffende projecten; 
 • Interne communicatie en overleg over deze projecten naar de alliantie coördinator en directie van Stem op een Vrouw, met o.a. betrekking tot de planning en voortgang; 
 • Het opstellen en bijhouden van een jaarplanning met meetbare doelen;  
 • De evaluatie en monitoring van de betreffende projecten, op basis van de gestelde doelen. 

 

Profiel 

Wij zoeken iemand die voldoet aan het onderstaande profiel. Twijfel je of je hieraan voldoet, of heb jij juist andere kenmerken die jou geschikt maken voor deze functie? Dan moedigen we je ook aan om te solliciteren!  

 • Minstens 2 jaar werkervaring op gebied van event organisatie, bewegingsopbouw, maatschappelijk werk of andere relevante ervaring; 
 • Zelfstandig, flexibel en proactief; 
 • Communicatief vaardig; 
 • Maatschappelijk betrokken en in het bezit van politieke voelsprieten; 
 • Je onderschrijft het belang van gendergelijkheid en intersectioneel feminisme*; 
 • Ervaring en netwerk in de politieke sector of in het veld van vrouwenorganisaties zijn een pré. 

Ons aanbod  

Als onderdeel van het team van Stem op een Vrouw en alliantie Politica heb je toegang tot een breed scala aan organisaties en personen uit het maatschappelijk middenveld en de politiek. De sfeer is collegiaal en betrokken. Het gaat om een betaalde functie op freelancebasis voor 20-24 uur per week, in eerste instantie van februari tot en met december 2024. Bevalt de samenwerking, dan is er de mogelijkheid om te verlengen. 

We vragen je in ieder geval beschikbaar te zijn op maandagen. Werkdagen en -tijden kunnen in overleg worden vastgesteld. Je werkt in principe op ons kantoor in Amsterdam, in overleg kan je een deel van de week thuis werken. 

Solliciteren 

We willen graag een afspiegeling zijn van de maatschappij en verwelkomen nadrukkelijk sollicitaties van mensen die Diversiteit in achtergrond en ervaring toevoegen aan ons team. 

De sluitingsdatum voor deze vacature is 15 december 2023 om 10.00 uur ’s morgens. Sollicitaties (cv en motivatie van maximaal 1 A4) kunnen gemaild worden naar info@stemopeenvrouw.com t.a.v. Julia Muller. De gesprekken vinden in principe al de week daarna plaats. We streven naar een aanstelling per 1 februari 2024. 

Heb je nog vragen? Dan kun je terecht bij Julia Muller via julia@stemopeenvrouw.com of 06 53173389. 

*Intersectioneel feminisme betekent dat je oog hebt voor dat de positie van verschillende vrouwen verschillen op basis van hun verschillende identiteitskenmerken. Zo heeft een zwarte lesbische vrouw met WO opleiding, een andere ervaring en barrières in de samenleving dan een witte hetero en praktisch opgeleide vrouw. Het is belangrijk om oog te hebben voor die verschillende posities, omdat niet alle vrouwen hetzelfde ervaren of nodig hebben om bijvoorbeeld politiek actief te worden en blijven.