Vacature: Stage Events & Communicatie

Stichting Stem op een Vrouw zoekt een enthousiaste stagiaire (v/x/m).

Over Stem op een Vrouw

Stem op een Vrouw zet zich in voor de politieke representatie en emancipatie van vrouwen in Nederland. Wij organiseren stemcampagnes in verkiezingstijd zodat zoveel mogelijk mensen op vrouwen stemmen en werken daarnaast aan het ondersteunen van vrouwen en meiden die politiek actief willen worden en zijn. Dat doen we bijvoorbeeld via ons mentorprogramma, de organisatie van jaarlijkse events en door het geven van trainingen. Stem op een Vrouw wordt gerund door een klein team van gedreven vrouwen.

Stem op een Vrouw heeft plaats voor een stagiair die ervaring op wilt doen met het organiseren van events en met communicatie. Over jou:

  • Je staat achter het werk van Stem op een Vrouw;
  • Je hebt gevoel voor taal en bent handig met het opstellen van teksten;
  • Je hebt (liefst) enige ervaring heeft met het organiseren van trainingen en/of events;
  • Je kan zelfstandig werken, maar durft ook om hulp en feedback te vragen.

En natuurlijk: je volgt mbo, hbo of wo opleiding. Je kunt solliciteren als je voor 2 tot 4 dagen per week een stageplek zoekt, voor een periode van minstens 10 weken. 

Wat ga je doen?

Als stagiaire werk je samen met ons hele team; je draait mee bij verschillende projecten en je werkzaamheden zullen dus ook variëren. Je taken bestaan onder andere uit het mede-organiseren van evenementen en trainingen, het schrijven van nieuwsberichten en blogs, het opstellen van de nieuwsbrief en meedenken over onze campagnes. Ook het opzetten van onderzoek of research kan bij je taken horen. We vinden het belangrijk dat je ook zelf aangeeft wat je graag wilt leren, zodat je alles uit de stage kunt halen. 

Wat bieden wij?

Als onderdeel van het Stem op een Vrouw-team draag je bij aan een toekomst waarin vrouwen beter politiek gerepresenteerd worden. Je draait volwaardig mee in ons kleine team en wordt goed begeleid door de projectleiders. We vinden een goede sfeer heel belangrijk en hebben daarom een hele laagdrempelige organisatie; je bent echt onderdeel van het team. We wisselen het werken op kantoor in Amsterdam af met thuiswerken en je hebt dus enige flexibiliteit met het indelen van je uren en tijd. Aan het eind van je stage heb je goed inzicht gekregen in hoe een kleine organisatie werkt, hoe maatschappelijke organisaties aan hun doelen werken en heb je veel nieuwe praktische vaardigheden geleerd, zowel op gebied van communicatie als evenementen.

Voor je werk krijg je van ons een maandelijkse stagevergoeding (bedrag is afhankelijk van het aantal uur), je onkosten zoals reis- en lunchkosten worden gedekt, en je krijgt toegang tot onze kennis en politiek netwerk. 

Reageren

Enthousiast? Stuur dan uiterlijk op 1 september je CV en een korte motivatiebrief of video (maximaal 1 A4 of maximaal 5 minuten) naar info@stemopeenvrouw.com, ter attentie van Devika Partiman, waarin je duidelijk maakt waarom je stage bij ons wil lopen. Heb je nog vragen? Of twijfel je of je in aanmerking komt? Stuur dan een mail naar Devika via info@stemopeenvrouw.com.