Vacature: Stage Communicatie & Organisatie

Stichting Stem op een Vrouw zoekt een enthousiaste stagiaire (v/x/m).

Over Stem op een Vrouw

Stem op een Vrouw zet zich in voor de politieke representatie en emancipatie van vrouwen in Nederland. We ondersteunen van vrouwen en meiden die politiek actief willen worden en zijn. Dat doen we bijvoorbeeld via ons mentorprogramma, de organisatie van jaarlijkse events, het geven van trainingen en het schrijven van artikelen. Daarnaast komen er in november Tweede Kamerverkiezingen aan en gaan we een online stemcampagne voeren.

Stem op een Vrouw heeft plaats voor een stagiair die ervaring op wilt doen met evenementen, communicatie en bedrijfsvoering. Over jou:

  • Je staat achter het werk van Stem op een Vrouw;
  • Je hebt gevoel voor taal en bent handig met het opstellen van teksten;
  • Je kan zelfstandig werken, maar durft ook om hulp en feedback te vragen;
  • Je hebt (dit is een plus, maar niet verplicht) enige ervaring met een of meer van de volgende dingen: het organiseren van events, marketing/communicatie of met bedrijfsvoering;
  • Je zoekt een stage voor ten minste 10 weken, voor minstens twee dagen per week;
  • En je volgt een opleiding (mbo, hbo of wo).

Wat ga je doen?

Als stagiair werk je samen met ons hele team; je draait mee bij verschillende projecten en je werkzaamheden zullen dus ook variëren. Je taken zijn heel breed. Die bestaan o.a. uit het uitvoeren van de verkiezingscampagne, het mede-organiseren van evenementen en trainingen, het schrijven van nieuwsberichten en de nieuwsbrief en het ondersteunen van de organisatie op gebied van administratie en fondsenwerving. Ook het opzetten van onderzoek of research kan bij je taken horen. We vinden het belangrijk dat je ook zelf aangeeft wat je graag wilt leren, zodat je alles uit de stage kunt halen.

Wat bieden wij?

Als onderdeel van het Stem op een Vrouw-team draag je bij aan een toekomst waarin vrouwen beter politiek gerepresenteerd worden. We vinden een goede sfeer heel belangrijk en hebben daarom een hele laagdrempelige organisatie: je draait volwaardig mee. We werken op kantoor in Amsterdam, maar je hebt ook de vrijheid om thuis te werken. Je hebt dus enige flexibiliteit met het indelen van je uren en tijd.

Aan het eind van je stage heb je goed inzicht gekregen in hoe een organisatie werkt, weet je meer over politiek en de maatschappij, en heb je nieuwe vaardigheden geleerd.

Voor je werk krijg je van ons een maandelijkse stagevergoeding (bedrag is afhankelijk van het aantal uur). Je onkosten worden gedekt, en je krijgt toegang tot onze kennis en politiek netwerk. 

Reageren

Enthousiast? Stuur dan uiterlijk op 1 augustus je CV en een korte motivatiebrief of video (maximaal 1 A4 of maximaal 4 minuten) naar info@stemopeenvrouw.com, ter attentie van Devika Partiman. Maak duidelijk waarom je stage bij ons wil lopen, wat je meebrengt en wat je graag zou willen leren.

Heb je nog vragen? Of twijfel je of je in aanmerking komt? Stuur dan een mail naar info@stemopeenvrouw.com.