Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Livecast Verkiezingen: Emancipatie is Politiek

2 maart 2021 @ 18:00 - 19:30

Dinsdag 2 maart, 18.30 uur, online. Welke keuzes maken politieke partijen over gelijkheid in Nederland? Daarover gaan we op deze avond in gesprek. Samen met Pakhuis de Zwijger, Lilith, Women Inc., Bureau Clara Wichmann, Women’s March Nederland en I’m Speaking werken we toe naar de verkiezingen in maart 2021.  We organiseren als partners samen vier evenementen: drie inhoudelijke programma’s over de thema’s Werk, Gezondheid en Emancipatie. En natuurlijk hét grote Stem op een Vrouw Verkiezingsdebat. Op dinsdag 2 maart vindt het derde event in deze reeks plaats: Emancipatie is Politiek.

Er waren nog nooit zoveel vrouwelijke lijsttrekkers en ook de kieslijsten hebben een flinke sprong gemaakt in Diversiteit. Toch zijn partijprogramma’s lang niet allemaal even ver in het agenderen van gendergelijkheid en valt er nog veel te behalen in wet- en regelgeving. Er staat dus veel op het spel 17 maart. De vier weken voor de verkiezingen helpen wij je zo goed mogelijk voorbereid het stemhokje in te sturen. We organiseren talkshows, maken podcasts en gaan in gesprek over onder andere ongelijke lonen, seksueel en huiselijk geweld, gezondheid, discriminatie en ondervertegenwoordiging in de media en politiek.

Bij welke partijen moet je zijn als je een keuze voor een gelijkwaardig Nederland wilt maken? Wordt 2021 het jaar van de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland? Is het haalbaar om de Tweede Kamer (eindelijk) een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving, met 50% van de zetels bezet door vrouwen? Hoe verhoudt dit alles zich tot het tegengaan van racisme en discriminatie? En wat kan jij doen als stemmer? Allemaal zaken die aan bod komen in deze live programma’s.

Zie hieronder de aankomende events uit deze reeks en meld je aan:

Dinsdag 2 maart – FemCity x NL Kiest: Emancipatie is politiek (Livecast)

Elk jaar brengt de Women’s March meer dan 10.000 mensen op de been. Tijdens deze talkshow gaat een delegatie van het bestuur in gesprek met enkele bijzondere gasten over de urgentie van de Women’s March, de toekomst ervan en het thema van dit jaar: de verkiezingen. MEER INFO & RESERVEREN: https://dezwijger.nl/programma/emancipatie-is-politiek/.

Dinsdag 9 maart – FemCity x NL Kiest: Verkiezingsdebat voor een gelijkwaardig Nederland (Livecast)

Een afsluitend verkiezingsdebat rondom een aantal onderwerpen geselecteerd uit de voorgaande avonden. Vrouwelijke kandidaten van verschillende partijen komen hun standpunten verdedigen. MEER INFO & RESERVEREN: https://dezwijger.nl/programma/afsluitend-verkiezingsdebat/.

Gegevens

Datum:
2 maart 2021
Tijd:
18:00 - 19:30

Locatie

online