Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Livecast Verkiezingen: Gezondheid is Politiek

23 februari 2021 @ 19:00 - 20:00

Samen met Pakhuis de Zwijger, Lilith, Women Inc., Bureau Clara Wichmann, Women’s March Nederland en I’m Speaking werken we toe naar de verkiezingen in maart 2021.  We organiseren als partners samen vier evenementen: drie inhoudelijke programma’s over de thema’s Werk, Gezondheid en Emancipatie. En natuurlijk hét grote Stem op een Vrouw Verkiezingsdebat. Op dinsdag 23 februari vindt het tweede event in deze reeks plaats: Gezondheid is Politiek.

Er waren nog nooit zoveel vrouwelijke lijsttrekkers en ook de kieslijsten hebben een flinke sprong gemaakt in Diversiteit. Toch zijn partijprogramma’s lang niet allemaal even ver in het agenderen van gendergelijkheid en valt er nog veel te behalen in wet- en regelgeving. Er staat dus veel op het spel 17 maart. De vier weken voor de verkiezingen helpen wij je zo goed mogelijk voorbereid het stemhokje in te sturen. We organiseren talkshows, maken podcasts en gaan in gesprek over onder andere ongelijke lonen, seksueel en huiselijk geweld, gezondheid, discriminatie en ondervertegenwoordiging in de media en politiek.

Bij welke partijen moet je zijn als je een keuze voor een gelijkwaardig Nederland wilt maken? Wordt 2021 het jaar van de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland? Is het haalbaar om de Tweede Kamer (eindelijk) een afspiegeling te laten zijn van de Nederlandse samenleving, met 50% van de zetels bezet door vrouwen? Hoe verhoudt dit alles zich tot het tegengaan van racisme en discriminatie? En wat kan jij doen als stemmer? Allemaal zaken die aan bod komen in deze live programma’s.

Zie hieronder de aankomende events uit deze reeks:

Dinsdag 23 februari – FemCity x NL Kiest: Gezondheid is politiek (Livecast)

Hoe komt het dat er nog altijd een kennisgat is in onderzoek naar zorg en medicatie voor vrouwen? Waarom keert het recht op abortus telkens weer terug op de politieke agenda? En met huishoudende coronavirus in ons achterhoofd; hoe zorgen we ervoor dat zorg toegankelijk is voor iedereen? MEER INFO & RESERVEREN: https://dezwijger.nl/programma/gezondheid-is-politiek.
 

Dinsdag 2 maart – FemCity x NL Kiest: Emancipatie is politiek (Livecast)

Elk jaar brengt de Women’s March meer dan 10.000 mensen op de been. Tijdens deze talkshow gaat een delegatie van het bestuur in gesprek met enkele bijzondere gasten over de urgentie van de Women’s March, de toekomst ervan en het thema van dit jaar: de verkiezingen. MEER INFO & RESERVEREN: https://dezwijger.nl/programma/emancipatie-is-politiek/.
 

Dinsdag 9 maart – FemCity x NL Kiest: Verkiezingsdebat voor een gelijkwaardig Nederland (Livecast)

Een afsluitend verkiezingsdebat rondom een aantal onderwerpen geselecteerd uit de voorgaande avonden. Vrouwelijke kandidaten van verschillende partijen komen hun standpunten verdedigen. MEER INFO & RESERVEREN: https://dezwijger.nl/programma/afsluitend-verkiezingsdebat/.

Gegevens

Datum:
23 februari 2021
Tijd:
19:00 - 20:00

Locatie

online